Fagråd For Hellelandsvassdraget

Mål

I samarbeid med Dalane kraft, ønsker Dalane vannområde å opprette et fagråd for Hellelandsvassdraget. Fagrådet skal arbeide for å utvikle Hellelandsvassdraget til beste for rettighetshavere, allmenheten og næringslivet. Det skal fungere som et samarbeidsorgan og være rådgivende for offentlig forvaltning, grunneiere, rettighetshavere og brukere av vassdraget i kommunen.

Selve mandatet og målsettingen for fagrådet vil bli diskutert ytterligere i første konstituerende møte som er satt av tid til tirsdag 7. mai fra kl. 12.00 – 15.00 i lokalene til Dalane Energi, Elganeveien 1. Agenda for møtet vil bli satt etter at alle representanter er på plass.

 

Forslag til retningslinjer og sammensetning av fagrådet er vedlagt i mail.

 

 

Vi håper at du har anledning til å delta som representant i fagrådet for Hellelandsvassdraget. 

Organisasjoner står fritt til å finne egnet kandidat til å sitte i fagrådet. Vi ber deg gi en tilbakemelding på om hvem som stiller som representant fra din organisasjon.

Beskrivelse

 

FORMÅL OG MANDAT

Fagrådet skal arbeide for å utvikle Hellelandvassdraget til beste for rettighetshavere, allmennheten og næringslivet.  Fagrådet skal fungere som et samarbeidsorgan og være rådgivende for offentlig forvaltning, grunneiere, rettighetshavere og brukere av vassdrag i kommunen.

 

Landbruk, natur, friluft, rekreasjon og næring vil være viktige premissleverandører i en helhetlig miljødesignplan. Miljødesign-metoden krever en helhetlig tilnærming og at man ser på mulighetene i hele vassdraget.

Fagrådet skal legge denne metoden til grunn for arbeidet, og med det, legge til rette for bevaring, bruk og utvikling av vassdraget.

 

FAGRÅDETS NAVN

Samarbeidsutvalget skal tituleres som «Fagrådet for Hellelandvassdraget»

 

GEOGRAFISK VIRKEOMRÅDE

Hele Hellelandvassdraget inkludert sideløp, bekkefelt, eksisterende og potensielle anadrome soner.

 

SAMMENSETNING

Fordi fagrådets saksområder er svært varierende vil ikke fagrådet alltid bestå av et fast antall medlemmer eller faste organisasjoner, men som et minimum må følgende organisasjoner være representert som faste medlemmer.

Eigersund kommune     1 representant

Dalane vannområde     1 representant

Dalane Kraft AS 1 representant

Grunneiere       1 representant

NJFF-Rogaland  1 representant

Helleland Elveeierlag    1 representant

Dalane Friluftsråd         1 representant

Statsforvalteren i Rogaland       1 representant

Rogaland fylkeskommune         1 representant

 

Representantene har personlige vararepresentanter. Vararepresentantene har møterett.

Representant og vararepresentant utpekes av sine respektive organisasjoner.

          Andre samarbeidende enheter og fagmiljøer kan innkalles ved behov.

 

VALG / ADMINISTRASJON

Fagrådet velger selv leder og sekretær for et år av gangen.

 

Valget skal foregå på kalenderårets første møte. Sekretærens oppgave er å innkalle til møter, sette opp saksliste, føre protokoll og ellers utføre de oppgaver fagrådet pålegger sekretæren i møtene. Lederen har det overordnende ansvar for fagrådet. På møtene skal lederen være ordstyrer og lede møtene.

 

MØTER

Det skal minimum avholdes to møter i året. Ut over dette innkalles det til møte ved behov. Dato for neste møte velges av fagrådet.

 

UTGIFTER

Utgifter i forbindelse med møtene dekkes av medlemmenes organisasjoner.

 

SAKER

Fagrådets medlemmer og vararepresentanter har selv ansvar for å fremme saker. Sakene sendes sekretariatet i god tid før neste møte