Nyhetsbrev

Meld deg på Norske Lakseelvers nyhetsbrev
Partly cloudy
7 °C
VNV
4.9 m/s
297.0m3
07:37
19:49
01:19
13:43

Åpningsfest for Vefsna 30. juni

SAKEN ER OPPDATERT: I skrivende stund er det 12 dager, 6 timer og 45 minutter til startskuddet i Vefsna går. Da er det klart for fiske i ei gyro-fri elv for første gang på førti år. En slik historisk dag må selvfølgelig feires. Klima og miljøminister Ola Elvestuen, skulle komme til Mosjøen, men har dessverre måttet melde avbud. 

Men Kennet Bruvik fra TV-serien "Den fantastiske villaksen" kommer. Det gjør også Torfinn Evensen, generalsekretær i Norske Lakseelver og Ketil Skår fra Veterinærinstituttet, disse i tillegg til vår egen Anne Severinsen er foredragsholdere på seminaret. Senere på kvelden er det duket for festmiddag for alle som ønsker. Se link nederst i saken.

Selv om tillatelsen for fiske er begrenset, er det fiskekort å få kjøpt på inatur.no. I tillegg leier Forsjordvillaen og Laksforsvilla ut overnatting og fiske.. 

Tidligere på dagen, kl. 11.00 er det duket for kaffe og kaker i Hotellhagen. Der blir det musikalske innslag ved Kulturskolen og avduking av en ny skulptur, som vi har skjønt er en skulptur av en Vefsnalaks. Ellers er det utstilling av gammelt fiskeutstyr på hotellet.

Klokken 13.00 starter Villaksens dag på Marsøra. Hvor det blir Villaks-rebus på tur fra parkeringen og fram til Marsøra. Det blir også gratis servering av mat og drikke., samt fisking for barna fram til kl. 16.

Seminar med festmiddag starter kl. 19.00 og påmelding ligger ute på vefsna.com sine nettsider. Ved midnett starter et nytt eventyr for Vefsnavassdraget – skitt fiske og gratulerer med friskmeldt elv.

PDF icon apningsfest_vefsna_.pdf